Borstprotheses Chilly

Voor uw borstprothese, bijbehorende lingerie en badmode kunt u bij ons terecht. Zowel in onze webshop als winkel vindt u een uitgebreide collectie. Voor ons is het doel om samen met u de symmetrie in uw lichaam terug te brengen, na een borstoperatie. In onze winkel kunt u een prothese aan laten meten die precies past bij uw lichaam. Wij zijn als ChillyHilversum SEMH gecertificeerd. Om direct een afspraak te maken, kunt u bellen naar 035-2400127.

Afspraak maken
Voor het aanmeten van een borstprothese, kunt u telefonisch een afspraak maken via 035-2400127. Op de volgende dagen kunt u bij ons terecht:

Dinsdag:       09.30 uur - 17.00 uur
Donderdag:  09.30 uur - 17.00 uur
Vrijdag:         09.30 uur - 17.00 uur
Zaterdag:      09.30 uur - 13.00 uur

 

Borstprothese collectie online

 

Borstprotheses aanmeten

Het is voor ons zeer belangrijk dat u zich op uw gemak voelt in onze winkel en in uw nieuwe lingerie. Wij hebben een ruime collectie protheses van Anita Care en Amoena. Door verschillende maten en borstvormen te vergelijken, komen wij samen met u tot de perfecte prothese. Wij raden aan om, zeker uw eerste afspraak, in onze winkel te laten plaatsvinden met één van onze specialistes. Zij zijn door hun opleiding gespecialiseerd in het aanmeten van een borstprothese.

In de meeste gevallen krijgt u in het ziekenhuis een tijdelijke prothese. Dit is een zachte en zeer lichte prothese van katoen of fijne microvezel, gevuld met medicinale watten. Door deze eigenschappen kan de tijdelijke prothese direct na de operatie gedragen worden.

Vanaf 8 weken na uw operatie kunt u een siliconen borstprothese of deelprothese gaan dragen. Een contact prothese kan vanaf 1 jaar na uw operatie worden aangemeten. Dit doen wij ook pas na deze periode, om zo het genezingsproces van het litteken niet te verstoren.

 

Borstprothese collectie online

 

Borstprothese collectie

Er zijn veel verschillende borstprotheses, waar u er misschien al een aantal van herkent. Van Amoena en Anita Care hebben wij een brede collectie aan vormen en maten. De belangrijkste eigenschappen zullen wij toelichten.

Volledige borstprothese
De volledige prothese is gemaakt van siliconen en is bedoeld voor volledige compensatie. Deze meten wij aan na een totaaloperatie of volledige mastectomie. Het is de bedoeling dat deze borstprothese uw silhouet weer aanvult tot een symmetrisch geheel. De protheses zijn lichtgewicht, echter is er wel rekening gehouden met het gewicht van een natuurlijke borst. Het gewicht zorgt ervoor dat u een natuurlijke, rechte lichaamshouding kunt aannemen. De prothese wordt gedragen in een prothese bh of badkleding met een cupafsluiter/prothesehoesje. Dit zorgt ervoor dat de prothese goed op haar plaats blijft en dat uw huid ontzien wordt van wrijving.

Contactprothese
De contact borstprothese is een siliconen prothese die u op uw huid kunt bevestigen. De achterzijde van de prothese is voorzien van een klevend oppervlak. Het voordeel hiervan is dat de prothese altijd op haar plaats blijft. De prothese brengt u iedere ochtend aan en neemt u weer af aan het einde van uw dag. Na het dragen dient deze prothese gereinigd te worden, om zo het klevende oppervlak intact te houden. Om de genezing van het litteken niet te belemmeren, kan deze prothese enkel vanaf 1 jaar na de operatie aangemeten worden. De huid zal voor deze tijd nog te gevoelig zijn om deze prothese te kunnen dragen.

Deelprothese
De siliconen deelprothese is geschikt om de symmetrie terug te brengen na een borstsparende operatie of een borstreconstructie. Er zijn verschillende vormen deelprothesen, enkel omdat er zo veel verschillende borstvormen en wensen zijn. De meest voorkomende vormen zijn bedoeld om volume terug te brengen, ook voor alleen aan de onder- of bovenzijde. Een deelprothese kan zowel in een prothese bh als op de huid gedragen worden.

Zwemprothese
Alle protheses zijn waterbesteding en kunnen worden gedragen tijdens het zwemmen. Wanneer u veel zwemt vanwege sport of therapie is het raadzaam om een speciale zwemprothese te gebruiken. Deze prothese is chloor- en zoutwater bestendig en is aan de achterzijde voorzien van speciale gleuven (of ‘ribbendesign’ genoemd) om zo een goede waterafvoer en luchtstroom te bevorderen. Een ander voordeel is dat u uw andere prothese in uw bh kunt laten en deze niet heen en weer hoeft te verplaatsen naar uw badkleding.

Postoperatieve prothese
Direct na een operatie is het litteken en de huid daar omheen nog erg gevoelig. Om deze reden krijgt u in de meeste gevallen in het ziekenhuis al een tijdelijke prothese. Deze lichte prothese is gemaakt van katoen of zachte microvezel, om het gevoelige weefsel te beschermen. De priform of trifirst prothese is gevuld met medicinale watten en kan naar wens opgevuld worden voor meer of minder volume. Het fijne aan deze prothese is dat het silhouet direct weer opgevuld is, wat zorgt voor een visuele balans en dat zonder druk uit te oefenen op het litteken. Wanneer u de siliconen prothese al draagt, kan deze prothese soort ook als vervanging dienen op relax-dagen. Als zijnde een deel van uw comfortabele homewear.

EVE borstprothese op maat!
Dankzij innovatieve technologie wordt de EVE borstprothese aangepast aan de vorm van de overgebleven borst en littekens. De prothese geeft je veel comfort: hij is gemaakt van zacht siliconenmateriaal, dat goed aanvoelt en zeer nauwkeurig bij je lichaam past. Middels een speciaal ontwikkelde 3D handscanner maken wij een zo nauwkeurig mogelijk gespiegelde kopie van de behouden borst. Niet alleen de borstvorm en grootte wordt nagemaakt, maar ook sluit deze prothese naadloos aan op het overgebleven borstweefsel en litteken(s). De EVE Borstprotheses wordt gemaakt in 14 verschillende kleuren. Een prothese die zoveel mogelijk lijkt op je eigen borst, zacht aanvoelt en goed blijft zitten. En je kunt er gewoon mee sporten en zwemmen. Dat is precies wat een EVE Borstprothese jou biedt!

 

Vergoeding borstprothese

Een borstprothese wordt vanuit de basisverzekering vergoed, indien er sprake is van een medische noodzaak. Mocht het eigen risico al gebruikt zijn, wordt de prothese volledig vergoed. Bij de meeste verzekeraars kunnen wij de declaratie al tijdens de afspraak voor u in orde maken. Het is belangrijk dat u naar de afspraak uw verzekeringspas en verwijsbrief van uw arts meeneemt. Wanneer er geen medische noodzaak is, bestaat wel de kans dat dit vergoed wordt vanuit een aanvullende verzekering. Er zijn steeds meer verzekeraars die vanuit deze aanvullende verzekering ook prothese bh’s en badkleding vergoeden. U heeft elke 2 jaar recht op een nieuwe prothese.

Om in aanmerking te komen voor een vergoeding van uw verzekering, dient u altijd eerst een afspraak te maken voor een aanmeting door één van onze Mammacare Adviseuses.

 

Gebruik en garantie
Het gebruik van de prothese is voor het grootste gedeelte vanzelfsprekend; U plaatst de prothese in uw daarvoor bedoelde bh of badkleding of draagt deze op uw lichaam. Na het gebruik reinigt u de prothese met lauwwarm water en zeep, waarna u deze afdroogt met een handdoek. U kunt de prothese bij de reiniging dus behandelen zoals uw eigen huid. Houd er wel rekening mee dat de prothese beschadigd kan raken door bijvoorbeeld scherpe voorwerpen, sierraden of nagels (ook de nagels van huisdieren). Zeer belangrijk om te weten: De verpakking waarin de prothese geleverd wordt dient goed bewaard te worden om verschillende redenen:

1. De prothese moet na gebruik altijd bewaard worden in de meegeleverde verpakking. Hierin bevindt zich namelijk een vorm waar de prothese precies in past. Alleen op deze manier kunnen wij garanderen dat de prothese haar vorm behoudt.
2. De verpakking is tevens uw garantiebewijs. Mocht er iets met uw prothese gebeuren, hebben wij de verpakking nodig om het probleem op te kunnen lossen.

Wij staan met al onze producten voor hoge kwaliteit. Bij onze protheses is dit niet anders. Samen met u selecteren wij de prothese die het beste past bij uw lichaam. Mocht u in het dagelijks gebruik ontdekken dat deze toch niet aan de verwachting voldoet, zullen wij dit uiteraard voor u oplossen. Ook als uw lichaam een drastische verandering ondergaat waardoor de prothese niet meer goed bij u past, kunnen wij hier met u een oplossing voor vinden.

 

Borstprothese Lingerie

 

Prothese lingerie

Een prothese draag je in de meeste gevallen in een bijpassende bh. Een prothese bh ondersteunt waar nodig en ontziet de gevoelige huid. De materialen zijn extra zacht en er is rekening gehouden met verschillende wensen. Onze prothese bh’s hebben zowel links als rechts een hoesje om de prothese in te plaatsen.

Direct na een operatie wordt een compressie bh of eerste verzorgings bh gedragen. Deze post-operatieve bh’s zorgen voor een ideale drukverdeling en ontzien de huid en het aangetaste weefsel. Daarbij werken deze bh’s met een voorsluiting, om oncomfortabele bewegingen te voorkomen. Een compressie bh helpt oedeemvorming te voorkomen en kan bijvoorbeeld ook gebruikt worden om een implantaat tijdens de genezing op haar plek te houden. Deze bh’s zijn ook zeer geschikt voor tijdens bestralingstherapie.

Wij hebben de collectie van Anita Care en Amoena tot onze beschikking om zo samen de perfecte bh te kunnen vinden. Mocht u al gewend zijn aan uw prothese en weten welk bh model u het beste past, kunt u ook online bestellen. Uw prothese lingerie wordt dan thuis afgeleverd of kunt u komen ophalen in onze winkel. Dit is vooral een prettige oplossing voor als u niet in de buurt van Hilversum woont.

 

 

Prothese badmode

Een badpak, bikini of tankini heeft iedereen wel in de kast hangen. Het is alleen niet waarschijnlijk dat een borstprothese hierin goed past. Daarvoor hebben wij een collectie badmode, van Anita Care en Amoena, die speciaal gemaakt is om een prothese in te dragen. Bij alle artikelen zijn in de cups prothesehoesjes aanwezig, zodat de prothese goed op haar plek blijft. De halslijn heeft een hogere uitsnijding, om de kans op inkijk te verkleinen en om te zorgen dat de voorzijde mooi aansluit. Aan de zijkanten zijn de armgaten/bovenkant bij de oksels hoger afgewerkt, zodat een goede steun en hoog draagcomfort gegarandeerd zijn. Deze eigenschappen zorgen ook voor een prettige bedekking, wat erg fijn is wanneer er littekens te zien zijn bij de borst. Voor de badmode zijn hoogwaardige materialen gebruikt, voor duurzaamheid en hoog draagcomfort.

 

Paskamer prothese Chilly Hilversum

 

SEMH erkend leverancier

ChillyHilversum heeft het SEMH certificaat. Dit wil zeggen dat wij voldoen aan alle gestelde eisen voor een gecertificeerd verkooppunt van borstprothesen. SEMH staat voor Stichting Erkenningsregeling leveranciers Medische Hulpmiddelen. Deze stichting controleert jaarlijks of bedrijven nog voldoen aan de gestelde eisen, om de kwaliteit van de zorg te waarborgen.